Lep pozdrav
Mene samo zanima kako bi ločil prednji most proč od šasije? Sem že odvijačil vijake, ki povezujejo most z šasijo pač spodaj in spredaj tam kjer je most pritrjen na šasijo. Sedaj pa imam problem z dvema vijakoma na vrhu mislim, da je ključ 34 položaj je prikazan na sliki. Gre zelo tezko pa me zanima, če delam pravilno, ker po logiki bi potem cel most z motorjem ločil od šasije.
prosim za pomoč
hvala
Problem z motorjem
-
- spremljevalec
- Model: 1000
- Motor: 998
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Re: Problem z motorjem
Pišeš o ključu 34, jaz sem pred leti odvijal most s ključem 1/2".
-
- spremljevalec
- Motor: 1300
- Letnik: 1975
- Kraj: Ajdovščina
ja saj meni ključ prime in to ni problem zanima me samo, če se na vrhu odvijeta tista dva vijaka?
- gregor.tm
- Administrator Moderator
- Model: traveller
- Motor: 850, 1275 + turbo
- Kraj: Maribor
ta dva velika vijaka sta glavna kar se tiče fiksiranja.minifan napisal/-a:ja saj meni ključ prime in to ni problem zanima me samo, če se na vrhu odvijeta tista dva vijaka?
predvidevam, da si odvil dva nosilca na zadnjem delu mosta in dva vijaka na prednjem delu mosta.
ne pozabi ločiti volanskih končnikov, zajle za števec, zavorne cevi iz regulacijskega ventila, cev za sklopko, vzvode za menjalnik, zajlo za gas, gretje in čok .... in seveda asupuh, oz odiviti pri izpušnem kolektorju..... pa še kabel od akumulatorja do zaganjača, cev za bencin., seveda tudi odklopiti vso napeljavo za elektriko.
na ta način boš ločil celoten most od karoserije.
hrabro naprej!
Mini loves me
-
- spremljevalec
- Motor: 1300
- Letnik: 1975
- Kraj: Ajdovščina
hvala vsem za odgovore
mini je že brez elektrike in vseh mehanskih delov...sem prilepil starejšo sliko tako,da ko potegnem motor (že tega je samo cca 70%) ven bo ostala samo še školjka....drugo sem že vse razstavil na prafaktorje....
...tudi stekla sem previdno odstranil tako, da gre počasi naprej.
Lp
mini je že brez elektrike in vseh mehanskih delov...sem prilepil starejšo sliko tako,da ko potegnem motor (že tega je samo cca 70%) ven bo ostala samo še školjka....drugo sem že vse razstavil na prafaktorje....
...tudi stekla sem previdno odstranil tako, da gre počasi naprej.
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost