MINI razstava ob 50. obletnici minija

potopisi, podvigi,.....
Odgovori
Uporabniški avatar
gregor.tm
Administrator Moderator
Prispevkov: 1110
Pridružen: 15 Jan 2009, 13:42
Model: traveller
Motor: 850, 1275 + turbo
Kraj: Maribor

MINI razstava ob 50. obletnici minija

Odgovor Napisal/-a gregor.tm » 05 Feb 2014, 09:17

še en prispevek, ki bo opisal kaj se je zgodilo pred 5 leti!!!!

po uspešni razstavi minijeve 50. obletnice na gospodarskem razstavišču je sledil še en dogodek.
v gostišču Rus pri Viru so nas povabili, da predstavimo vse povezano z minijem! no, tu vmes je imel ponovno prste Miha Vrhunec.
na to prijazno povabilo smo se seveda odzvali. Uroš je takrat imel še vedno bogato zbirko delov redkih delov in verjetno je bilo to edinkrat da je nekaj teh dobilo možnost, da v njih uživajo še drugi.
ostali del zbirke, kot so večji deli, knjige sem prispeval jaz, mini modelčke pa žena.

tukaj je nekaj arhivskih fotk. upam, da vam bodo všeč.
Slika

začela sva odpirati škatle in uživati v vseh drobnih kosih, redkih delih in originalnih BMC embalažah iz 60. ja v roki držim znak mini 1300, ki ga nikjer še nisem videl:
Slika

tu je bil speciat tuning department 8-)
znano magnezijevo platišče, ki je bilo predhodnik aluminjastih.... "buča" hidrolastik vzmetenja, hardy spicer notranji zglob, ki so jih imeli Cooper S modeli od druge polovice 60. itd....
Slika


omaro je napolnila žena.... in dva različna stila sta bila združena. PS: revija in knjiga v ozdaju sta bili izdani ob 40. obletnici.... in upam, da ni nihče ugotovil, da smo proslavljali 50. obletnico.
Slika

Slika

Slika

Slika

opremljati smo začeli tudi sobo. zgodovina volanov od zbirateljske motolite do klasično grdih volanov iz 80 tih. na strani je tudi turbina, ki so jo vgrajevali v ERA turbo minija:
Slika

na začetku je bilo malo smešno razvrščati razstavne dele, kot so dvojni SU vplinjači, hude odmične itd po sobi opremljeni v čisto drugačnem slogu. no ko smo pa vse police dodobra napolnili pa niti več ni zgledalo tako slabo, saj so glavno pozornost dobili prav razstavljeni deli minijev.
Slika

to sliko sem dal samo zaradi avtoradia iz ozadja, ki se je originalno vgrajeval v minijev z tedanjim austin znakom. žal pa nima FM frekvence.
Slika

Svit je bil takrat še majhen, majhen,.... in je tudi neskončno užival v postavitve nekakšne forma viva skulpture v zaprtem prostoru:
Slika

zgleda nametano, vendar v živo je bilo prav simpatično:
Slika

deli so bili iz različnih obdobij, pa vseeno so se nekako povezovali:
Slika

prava poslastica za zbiratelje pa so vedno originalni deli še vedno zapakirani v originalnih embalažah. PS: veverička v ozadju ne sodi v zbirko :roll: :
Slika

pa smo se lotili še ene omare:
Slika

Slika

če se ne motim je v omari spodaj prav les leston volan. prava poslatica za minije iz 60.
Slika

Slika

Slika

Slika

del innocenti zgodovine, ki je imela tudi svojo veliko vlogo pri slovenskih minijih predvsem v 80.
Slika

na koncu smo si privoščili listanje starih prospektov. ta na mizi je od najbolj zgodnjega modela GT in je bil natisnjen leta 69!!! preživelih GT jev iz tega obdobja praktično ni, je pa preživel katalog, ki sem ga dobil ob koncu osnovne šole v spomin od prijatelja, ki ga je žal sunil očetu :?
Slika

nekateri od prospektov so prispeli na steno. žal nimam fotk kako je to izgledalo na koncu postavitve. vse so nastale med delom.
Slika

zelo bom vesel, če ima še kdo kakšne fotke postavitve, kajti vem, da je bilo kar nekaj odziva na tedanjo razstavo.
Mini loves me

inno
spremljevalec
Prispevkov: 104
Pridružen: 22 Maj 2009, 23:56
Model: innocenti 1001
Motor: 998
Letnik: 1975
Kraj: Kamnik

Re: MINI razstava ob 50. obletnici minija

Odgovor Napisal/-a inno » 06 Feb 2014, 14:57

Zanimiva predstavitev minijeve zgodovine in tudi okolje je bilo prijetno. Imeli ste veliko robe in kar precej dela z postavitvijo. Verjetno je bil to res zadnji moment ,ko je bila Uroševa zbirka se tako obsežna saj so se nekateri deli z rastave preselili v mojo in verjetno tudi v marsikatero drugo garažo članov foruma. Lepo.

p.s. Gregor a sploh obstaja še kakšen modelček minija ki ga še nimaš?:-)

Uporabniški avatar
gregor.tm
Administrator Moderator
Prispevkov: 1110
Pridružen: 15 Jan 2009, 13:42
Model: traveller
Motor: 850, 1275 + turbo
Kraj: Maribor

Re: MINI razstava ob 50. obletnici minija

Odgovor Napisal/-a gregor.tm » 06 Feb 2014, 22:25

inno napisal/-a:Zanimiva predstavitev minijeve zgodovine in tudi okolje je bilo prijetno. Imeli ste veliko robe in kar precej dela z postavitvijo. Verjetno je bil to res zadnji moment ,ko je bila Uroševa zbirka se tako obsežna saj so se nekateri deli z rastave preselili v mojo in verjetno tudi v marsikatero drugo garažo članov foruma. Lepo.

p.s. Gregor a sploh obstaja še kakšen modelček minija ki ga še nimaš?:-)
drži, to so bili zlati trenutki tako obsežne zbirke delov minija iz zgodnjih obdobij. vesel sem, da so vsaj za tisti teden razstave dobili možnost, da se pokažejo tudi drugim.

kar se tiče modelčkov..... ti niso moji, ampak od moje žene ;) .... na fotkah je le delček.... v eni od naslednjih rubrik bom predstavil še ostale.
je pa to daleč, daleč, daleč od prave zbirke. ko enkrat vidiš zbirateljske modele, ko en kos stane po nekaj 100€, potem vidiš, da je naša zbirka bolj amaterska z običajnimi modelčki.
pravkar pripravljam reportažo o verjetno drugi največji zbirki mini modelčkov na svetu. šteje jih nekaj tisoč. polna hiša jih je! ko pa stopiš v sobo, ki je namenjena samo modelčkom pa ti pamet odpove.
pri obisku zbiratelja mi je ta dovolil, da poslikam kar želim in to tudi objavim.
Mini loves me

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost