Arsen Dedić

Splošno o miniju
Odgovori
Uporabniški avatar
gregor.tm
Administrator Moderator
Prispevkov: 1110
Pridružen: 15 Jan 2009, 13:42
Model: traveller
Motor: 850, 1275 + turbo
Kraj: Maribor

Arsen Dedić

Odgovor Napisal/-a gregor.tm » 19 Avg 2015, 08:53

Kot je verjetno večini znano je v teh dneh preminul velik umetnik, glasbenik, ljubitelj življenja Arsen Dedić.

Slika

Arsen je bil med drugimi znan kot velik ljubitelj minijev. Že v svoji rani mladosti je imel minija in še danes obstajajo barvite zgodbe kako sta se skupaj z njegovim prijateljem iz glasbenih vod- Veljkom, lastnikom GT-ja podila po tedanji Jugoslaviji.

Arsen Dedič je vedno ostal zvest miniju. Zadnji mini, ki ga je imel je bil zeleni Mini Special. Kot šmrkavec sem si vedno želel, da ta mini najde dobrega lastnika, oz. da bi jaz bil tisti pravi. Skrite upe mi je razblinil članek, kjer je bil Arsen Dedič slikan ob svojemu zelenemu miniju nekje v ZG in zadnje vprašanje v intervjuju je bilo ali bi kdaj prodal svojega minija. Odgovor je bil zelo jasen, da ga ne bo nikoli prodal. Približno 11 let nazaj pa me pokliče prijatelj iz Zagreba in pravi: "Ej, a veš, da imam Arsena." mislil je na Arsenovega minija. Kaj???? Čez nekaj časa mi je postalo jasno o čem govori, vendar mu nisem mogel verjeti, kajti Arsen ni nikoli hotel prodati zelenega minija in naslednji odgovor je bil: "Saj mi ga ni prodal, podaril mi ga je". Od takrat naprej je lastnik Arsenovega minija Filip Despot, znan hrvaški ljubitelj minijev, prav tako eden prvih članov našega foruma. Filip je velik poznavalec minijev s katerim sva preživela veliko ur, dni, let in kilometrov pri spoznavanju, raziskovanju minijev.
Mini Arsen je trenutno v dobri družbi minijev iz Filipove zbirke. Nekaj časa je bil tudi kot klubski avto Zagrebšega mini kluba in vozili so ga tisti, kateri so tisti trenutek restavrirali svojega minija in so tako imeli pravico se ta čas voziti v Arsenu.

Slika

To je le nekaj kratkih stavkov o nepozabnem Arsenu in njegovemu miniju.

Arsen bo ostal večen in zelo sem vesel, da me je prav njegova glasba bodrila v nočnih ali velikokrat jutranjih urah pri delu na minijih v moji garaži. Vesel sem, da sva si z Filipom znala občasno vzeti čas, usesti se v garaži ob minijih, nazdraviti z kakšnim kozarčkom in se prepustiti nežni in močni glasbi v ozadnju, seveda Arsenovi.

Tu bi zaključil: Naj živi Arsen!!!
Mini loves me

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost